De Universiteit Maastricht heeft met de komst van het Knowledge Transfer Office een verdere stap gezet naar een integraal kennistransfer en ondernemerschapsbeleid. Het stimuleren van ondernemerschap is daarmee een van de vier pijlers van het UM Knowledge Transfer Office geworden, naast “Knowledge Cooperation”, “Technology Transfer” en “Knowledge Dissemination”.
De stap naar deze bredere visie is ook academisch verankerd met de instelling van de leerstoel “Knowledge Transfer and University Venturing”.
Het ligt in de verwachting dat derde partijen en ondernemingen aan dat streven willen bijdragen. Ook om die reden is besloten tot vestiging van een fonds op naam binnen het Universiteitsfonds Limburg, dat gericht op deze specifieke doelstelling en beschikbaar is voor giften van die derde partijen;
Doelstellingen van het fonds
Het Knowledge Transfer Fund kent de volgende specifieke doelstellingen:
- het mogelijk maken en ondersteunen van de leerstoel “Knowledge Transfer and University Venturing”
- het ondersteunen van de academische ontwikkeling van de domeinen “Knowledge Transfer”, “Knowledge Cooperation”; “Technology Transfer”, “Knowledge Dissemination”, “Entrepreneurship” en “University Venturing” in brede zin;
- het ondersteunen van onderwijs op het vlak van kennis transfer en venturing is de brede zin.
Commissie van besteding
Aan het Knowledge Transfer Fund is een adviescommissie verbonden die adviseert over bestedingen die gericht zijn op de bovengenoemde doelstellingen. De Adviescommissie bestaat bij de vestiging van het Knowledge Transfer Fonds uit minimaal 3 leden, te weten:
- dhr. Prof.dr. J. Cobbenhagen, hoogleraar aan de UM;
- dhr. J. Lamkin, ondernemer;
- dhr. B. Wesly, ondernemer.